Majunie

Ibland är man hunden, ibland lyktstolpen. Ibland är man vindrutan, ibland insekten.

Graviditeten

Publicerad 2020-02-27 09:44:00 i Gravid, Lillasyster, Lillebror, Mammatankar, Tvillingar i himlen, Älska,

Vecka 31 (30+4)
Väcktes av en fruktansvärd smärta, kunde inte röra mig. Inte haft så ont tidigare och minns mkt väl fr natten innan Milo föddes. Blev riktigt rädd att det skulle komma igång. Milo fick feber i natt. Ingen bra dag att föda barn på. Tog en varm dusch och alvedon efter det värsta släppt och jag kunde röra mig. Under dagen var jag helt slut men det kom inga mer så där kraftiga. Däremot så var bebis väldigt aktiv i magen.
 
Vecka 31 (30+5) Idag har varit lugnaste dagen på livmodern på veckor. Minimalt med sammandragningar. Igår kändes det som att jag skulle föda samma dag, idag känns det som att jag med lätthet klarar februari och kanske även mars. Imorgon är det VUL igen för kontroll av tappen. Liten vink bör vi få då. Iaf om det hänt ngt sen i torsdags.
På kvällen: Mår illa och en ilande värk i korsrygg och bäcken.
 
Vecka 31 (30+6) Att göra ingenting fungerar 🙏😁 Bra besked på VUL! Läkaren i torsdags var mer orolig än barnmorskan idag. Lite förvirrande. Jag fortsätter göra ingenting oavsett vad, gör det jag kan påverka...jag verkar ju vara bra på att göra ingenting 🙈🙊
 
Vecka 32 (31+3)
Det har varit så mycket lugnare på livmodern men så nu på eftermiddagen så ökade både intensitet och täthet. Jag har bara varit hemma men vi lagade massa maträtter imorse. Jag satt och hackade och blandade, Andreas och Milo skötte det vid spisen. Tycker inte den typen av aktivitet skulle trigga. Nu soffläge igen.
 
Vecka 33 (32+0) Viktig mental milstolpe. Vi är nu inne i den vecka flickorna föddes och lillasyster har passerat 2kg i vikt! Livmodern har varit relativt lugn, mest normala förvärkar och bebis sparkar på som vanligt. Milo har varit sjuk hela veckan, Andreas påbörjade nytt uppdrag och behövt vara på plats fulla dagar samtidigt som det var Novas dödsdag i tisdags. Veckan har varit tung. Mormor o morfar har tagit Milo både tisdag och onsdag eftermiddag. Väldigt skönt både för honom och mig, inte kraft att vara en bra mamma. Sover för lite på nätterna. Igår piggades jag upp med ett frisörbesök iaf. Hade bokat in det nu eftersom det kan vara svårare med längre besök när bebis kommit.
Varit på MVC idag. SF-måttet har stabiliserats något, är på 32 nu. Snitt för min vecka är 30,1 så hon är fortfarande över medel, se bild nedan. Blodtryck 110/70 och hjärtljud 143. 
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela